8 Aralık 2011 Perşembe

Klasik Pizza Sosu

Hayatın en lezzetli tarifi pizza... En çok sevdiğim yiyecekler arasında yer alan domates ve peynirin baharatlarla birleşimi aslında benim favorim olan. Taş fırında pişen bir pizzanın tadı da başka oluyor. Ama bu durum beni evde pizza yapmaktan vazgeçirmiyor. 












KLASİK PİZZA SOSU
Yarım su bardağı zeytinyağı
5-6 adet olgun domates
1 su bardağı domates püresi
4-5 diş sarımsak
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Kekik
1 çay kaşığı fesleğen

 
Domatesleri rendeleyip kenara alın. Bir tavaya veya sosluğa zeytinyağını alıp kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ekleyin. Kısık adeşte sarımsaklar zeytinyağına aromasını geçirene kadar karıştırın. Üzerine damotes rendesini, domates püresini, taze çekilmiş karabiberi, tuzu ve fesleğeni ekleyip iyice karıştırın. Sos suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Son olarak kekiği ekledikten sonra bir iki taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Sarımsakları sostan çıkartın. Sosu pizza hamurunun üzerine bir  kepçe ile yayın. Eğer sos artarsa temiz cam kavanoza alıp kapağı kapalı olarak buzdolabında daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder