8 Aralık 2011 Perşembe

En lezzetli, sağlıklı ve basit İtalyan; Bruschetta

Bol sarmısak ve fesleğen...

Küp doğranmış domates...
Aromatik karışıma tuz, karabiber ve pulbiber eklenir...
 
















Baget ekmek verev dilimlenir

Son aşama...


İtalyan'ların yapımı oldukça kolay ve lezzetli aperatifi bruschetta mutfak işlerine yavaş yavaş alışmak isteyenler için bence en ideal tariftir. İlk denemenizde şu meşhur "göz kararı" kavramını sizde uygulayabilirsiniz. Ekmek, domates, sarımsak, fesleğen, zeytinyağın... Malzemeleri de hep evinizde olan malzemeler. Pazar sabahı kahvaltısında ya da misafirlerinize yemek öncesi ikram etmek için ideal.

Malzemeler:
* Baget ekmek servis şıklığı açısından en ideali ama normal ekmek olmaz diye de bir kural yok!
* Domates, tabii ki mevsiminde çıkan domatesi tercih edin ama benim size tavsiyem pembe domates... Şöyle iri, sulu ve ince kabuklularından olsun. Ama görsellikte de iddialı olmak istiyorsanız kiraz domates kullanmanızı öneririm.
* Fesleğen
* Sarımsak
* Soğuk sıkma zeytinyağı
* Tuz, karabiber, pulbiber

Ekmek dilimlerini verev dilimledikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Sarımsakları minik minik doğrayıp, fesleğeni keskin bir bıçakla doğrayın. Domatesleri dilimleyip çekirdek kısımlarını çıkarttıktan sonra minik küpler şeklinde doğrayın ve sarmısak/fesleğen iklisi ile harmanlayın. Tuz, karabiber ve pulbiberle baharatlandırın. Domatesli karışımı ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Son olarak zeytinyağını gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika kadar bekletin. Kırmızı ve yeşil rengin muhteşem görüntüsünün sarmısakla birlikteliğinin tadına bakın. (İsteğe bağlı olarak önce ekmekleri fırınlayıp kıtırdattktan sonra domatesli karışımla ve zeytinyağıylaservis yapın.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder