21 Kasım 2011 Pazartesi

Yemek yapmak hiç zor değil...

Bazılarımız için yemek yapmak zordur! Yemek yapmanın temel kurallarını bildikten sonra yemek yapmak külfet olmaktan çıkıp keyif olmaya başlayacak.
Bunun için sizlerle yemek yapmanın tekniklerini paylaşırken sizden gelen isteklere göre de yemek tarifleri hazırlayacağım.
Hadi ilk olarak Türk kahvesi pişirelim. Yıllar önce Kurukahveci Mehmet Efendi'ye röportaja gittiğimde en güzel kahve nasıl pişirilir'i öğrenmiştim. İşte size bol köpüklü kahve yapımının teknikleri...
Kahve cezvenize kişi başına 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve tozşekeri (az-orta-çok şekerli için miktarı kendiniz ayarlayın) alıp harmanlayın. Üzerine suyu ekleyip karıştırın. Kısık ateşte köpüğü yükselene kadar bekleyin. Fincanların yarısına kadar kahveyle doldurun. Cezveyi tekrar ateşe oturtup hafifçe ısıtıp fincanları doldurun.
Güllü lokum ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder