23 Kasım 2011 Çarşamba

Lezzetli, sağlıklı ve kolay: Bruschetta

İtalyan'ların yapımı oldukça kolay ve lezzetli aperatifi bruschetta mutfak işlerine yavaş yavaş alışmak isteyenker için ideal bir tarif. İlk denemenizde şu meşhur "göz kararı" kavramını sizde uygulayabilirsiniz. Ekmek, domates, sarımsak, fesleğen, zeytinyağın... Malzemeleri de hep evinizde olan malzemeler. Pazar sabahı kahvaltısında ya da misafirlerinize yemek öncesi ikram etmek için ideal.

Malzemeler:
* Baget ekmek servis şıklığı açısından en ideali ama normal ekmek olmaz diye de bir kural yok!
* Domates, tabii ki mevsiminde çıkan domatesi tercih edin ama benim size tavsiyem pembe domates... Şöyle iri, sulu ve ince kabuklularından olsun. Ama görsellikte de iddialı olmak istiyorsanız kiraz domates kullanmanızı öneririm.
* Fesleğen
* Sarımsak
* Soğuk sıkma zeytinyağı

Ekmek dilimlerini 180 derece fırında 5-10 dakika bekletin. Ekmek dilimlerini daha sonra sarımsakla ovun. Domatesleri dilimleyip ince kıyılmış fesleğen ile harmanlayın. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Domatesli karışımı ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin. Son olarak zeytinyağını gezdirip kırmızı ve yeşil rengin muhteşem görüntüsünün sarmısakla birlikteliğinin tadına bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder