11 Nisan 2012 Çarşamba

ÇİKOLATALI TATLAR

Sofra Dergisi için hazırladığım çikolatalı lezzetler...
Bu tarifleri denerken evin içi inanılmaz kokuyor. Lezzetlerini anlatmama imkan yok. Göründükleri gibi çok lezzetliler :))


Çikolatlı kek ve krem peynirle hazırladığım "Cakepop"ları renkli şeker ve çikolatalarla süsleyip külahta servis yaptım. Çocuklar bu lezzete bayılıyorlar :))




BEYAZ ÇİKOLATALI KEK

Bu tarifte de beyaz çikolatayı denemeyi tercih ettim. Kekin tadına baktığımda bu kararımda yanılmamış olduğumu anladım. Ve tarife dahil ettiğim (yazın ayıklayıp dondurduğum) vişneler mayhoş tatları ile çikolatının şeker oranını azaltmıştı. Bu tarifi değişik meyvelerle de deneyeceğim.
Yeni tarifleri fotoğraflarıyla paylaşacağım.



3 KATLI ÇİLEKLİ PASTA
Çilekli pastaların kraliçesi... Tek kelimeyle harika! Yapımı da çok kolay. Ben hazır pandispanya kullanmayanlardanım. Eğer "kim uğraşacak?" diyorsanız 1 paket hazır pandispanya (pastanız 2 katlı olacak, haberiniz olsun :)) ricotta peyniri ya da tuzsuz lor peyniri, bal ve çilek... Tuzsz lor peynirini balla karıştırıp pandispanyanın arasına ve üzerine sürüp çilekle süslüyorsunuz.

Not: Pasta 1 gece buzdolabında beklediğinde daha da lezzetli oldu :)))


NE BROWNİE, NE DE ISLAK KEK... ÇİKOLATA BOMBASI!!

Önce 200 derecede kabarıyor, 160 dereceye indirip pişiriyorsunuz. Sıcakken üzerine çikolata rendeliyorsunuz veeeee :)))) Afiyet olsunn


 RENKLİ CUPCAKE'LER

Bu şirin kağıt kalıpları gördüğümde dayanamadım ve aldım. Kurabiyelerim için hazırladığım şeker hamuru süslerimle de süsleyince, ortaya bu şahane fotoğraf çıktı :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder